Fontys Lichte Muziek
 Instrument 

 Adres  Zwijsenplein 1
 Postcode  5038 TZ
 Plaats 

Tilburg

 Telefoon  0877 877744
 Website 

http://www.fontys.nl/conservat

  •   
  •   

Binnen de afstudeerrichting Lichte Muziek word je opgeleid op het brede gebied van jazz, pop en (afro-)latin met als kern improvisatie binnen deze diverse stijlen. De docenten van de afstudeerrichting Lichte Muziek zijn musici van naam, die veelvuldig in Nederland en daarbuiten te beluisteren zijn (zie docentenlijst). Behalve hoofdvakles geven zij vaak ook ensemble-lessen of theoretische en/of praktische bijvakken. Hoofdvaklessen zijn niet uitsluitend één op één, maar ook een plaats waar de basics in groepsverband worden behandeld, of waar de student zich met band presenteert. het Fontys Conservatorium wil de knowhow en ervaring van haar docenten zo veel mogelijk bereikbaar maken voor àlle studenten en de vakken zo optimaal mogelijk met elkaar samen laten hangen.
Ensembles staan centraal binnen deze richting en leren je, gecoacht door een ervaren ensemble-docent, hecht en interaktief samen te spelen in stijlen als jazz, latin, fusion en pop. De ‘algemene vakken’ omvatten het gehele gebied van de gehoorontwikkeling en de theoretische onderbouwing van het musiceren. In het Toegepaste Theorie en Repertoire-ensemble wordt de tijdens de theorie- en analyse-lessen behandelde stof in de praktijk gebracht. Prominent is het vak arrangeren (van groot belang in zowel speel- als lesgeefpraktijk, je leert arrangeren voor bezettingen varierend van combo tot big band). Behalve masterclasses voor de verschillende hoofdvakken vinden regelmatig afdelingsbrede workshops en projecten plaats rond bepaalde musici, bands en/of thema’s. De vierdejaarsstudenten sluiten hun opleiding af met een door hen gespeelde, geschreven en geproduceerde CD.
Er is beslist sprake van een uitstekend studeer-, speel- en leefklimaat in Tilburg. De afstudeerrichting LM bestaat uit ongeveer 60 studenten. Dat is overzichtelijk en maakt dat de studenten elkaar allemaal kennen en (speel-)contact met elkaar hebben. Het Fontys Conservatorium staat bekend om zijn persoonlijke benadering van de studenten. Speelervaring kan opgedaan worden tijdens de sessie-avonden in jazzclubs Paradox en Voortuin, 013, e.v.a. Veel studenten werken voor het eigen impresariaat van het conservatorium, het MIC.
Conservatorium, Dansacademie, Rockacademie en de Academies voor Beeldende Vorming, Architectuur en Stedenbouw en Drama zijn in Tilburg sinds september 2005 bij elkaar gebracht onder één dak. Deze situatie is uniek in Europa en biedt samenwerkings-
mogelijkheden die voor elk van deze studies een verrijking betekenen (grote musical-
producties, docenten-uitwisseling met bijv. Rockacademie etc.).

  delen    kaart    favoriet 
 
 kies een website waar je deze advertentie wilt delen 
 
           
U moet eerst inloggen/aanmelden
Fontys Lichte Muziek
Zwijsenplein 1
5038 TZ
Tilburg
Muziekles
info@muziekles.nl