Hogeschool IDE
 Instrument 

 Adres  Poterne 41
 Postcode  4207 ER
 Plaats 

Gorinchem

 Telefoon  0183 632115
 Website 

http://www.hogeschool-ide.nl/

  •   
  •   

Na jarenlang gewerkt te hebben als hoofdvakdocent koordirectie aan het Conservatorium te Arnhem en docent bij de dirigentenopleiding voor amateurs besloot Joop Schets in 1991 te starten met een "eigen" school. Een particuliere dirigenten - opleiding met het examen en diploma van het Staatsexamen Muziek.
Op 22 juni 1991 werd het Instituut Dirigenten Educatie officieel geopend door de wethouder van cultuur en onderwijs te Gorinchem, mw. W. C. Voorsluys- Schermers en de heer A.J.M. Smeets, vice-voorzitter van de Regelingscommissie Staatsexamens Muziek.
De onafhankelijkheid en objectiviteit bij de beoordeling van het staatsexamen Muziek was voor velen een uitdaging en mogelijkheid om de muziekvakstudie met een erkend diploma af te sluiten. Door de afschaffing van het Staatsexamen Muziek is er vanuit de opleiding, na en in overleg met Ministerie van OC&W gewerkt aan de procedure tot verkrijging van de rijkserkenning tot het geven van hoger beroepsonderwijs.
De doelstelling van de Hogeschool IDE (erkend als instelling voor hoger onderwijs door de Minister van OC&W sinds maart 1997) is de opleiding van dirigenten op een zodanige wijze gestalte te geven dat de studenten op een zo hoog mogelijk niveau op hun specifiek beroepsterrein kunnen functioneren in het openbaar muziekleven, zowel individueel alsmede in teamverband. Dit betekent naast de individuele vorming als musicus in technische en artistieke zin ook de ontwikkeling van zijn persoonlijk verantwoordelijkheidsgevoel voor de eigen prestatie in artistiek en pedagogisch samenwerkingsverband.

  delen    kaart    favoriet 
 
 kies een website waar je deze advertentie wilt delen 
 
           
U moet eerst inloggen/aanmelden
Hogeschool IDE
Poterne 41
4207 ER
Gorinchem
Muziekles
info@muziekles.nl